Aug 12 2013

Hírek

HALOtalálkozó

Augusztus 24-én HALO találkozóra kerül sor Resicabányán, a Szent Vince közösség székházában, a Paul Iorgovici utcában. A találkozón Szilvágyi Zsolt kanonok, temesvár-józsefvárosi plébános tart előadást, délelőtt Istenkeresés a XXI-ik században címmel, délután 14.30 órakor kezdődő előadásának címe Bánsági hitélet a kommunizmus után. A találkozóról bővebb információkat Cziple Gunther helyi szervező szolgáltat a 0730-166677-es telefonszámon.

Jelentkezni lehet

A nemrégen átadott Idősek Napközi Otthonába jeletkezhetnek mindazok, akik az intézmény programjain szeretnének részt venni. A jelentkezéseket hétköznap a Szociális Osztályon lehet benyújtani, a Libertatii utca 18-22. szám alatt. Az írásos kérés mellett személyi igazolvány másolatot, nyugdíjszelvényt, pszichiátriai igazolást és háziorvosi igazolást kell benyújtani.

Júliusban történt

864.091 lej folyt be a helyi önkormányzat pénztárába adókból és büntetésekből július folyamán, 129.000 lejjel több, mint tavaly júliusban. 1359 személyit bocsátottak ki, 583-mal többet, mint egy hónappal korábban, 120 születési bizonyítványt, 46-tal többet mint júniusban, 73 házasságkötést, 20-szal többet, mint júniusban, 2 válást és 72 halálesetet.

Jegyek

649 pedagógus vett részt idén a titularizálási vizsgán megyénkben. Ionel Moatar inspektorátusi szóvivő szerint idén 10-es médiát nem ért el senki, tizenegyen kaptak 9 fölötti jegyet, ötvenketten 8-9 közöttit, a többiek ez alatti médiát értek el. Augusztus 9-12. között zajlik a meghatározatlan időre szóló állások elosztása, augusztus 14-én pedig a meghatározott időre szóló állások betöltése.

Ünnep

Két napig tartó könnyűzene és népzene koncertekkel ünnepelte fennállásának 17-ik évfordulóját a Resita Radio, és a Radio Romania 85 éves évfordulójára is emlékeztek. A hangos ünneplésre a Govondar negyedben, a Tricolor parkban került sor.

M.Bíró Júlia

Comments Off